Mindfulness

Doe - modus versus Zijn - modus

mindfulness in natuur

Door met mindfulness bezig te zijn kun je al je handelingen en gedachten reguleren, zodat we ons niet laten leiden door zaken die er totaal niet toe doen op dit moment.
Daarbij gaat er een wereld voor je open op het gebied van je eigen zijn. Vanuit de Doe-modus stap je in jouw wereld die de Zijn-modus heet. Waarbij je je bewust wordt van jouw behoeften.
In onze huidige maatschappij meten we onszelf bijvoorbeeld continu aan een ander, terwijl de ander in geen enkel opzicht iets met jou te maken heeft. Jijzelf bent je eigen zijn en wezen welke op geheel eigen unieke wijze al is.
Als we alleen maar handelen vanuit de Doe-modus, bijna iedereen, ontstaan er klachten als stress, depressie en burn-out. Ga de strijd aan met je Doe-modus en kom meer in je Zijn-modus welke rust geeft, je voldoende slaap geeft, je energie geeft, je laat stralen en wie je vooral laat zijn wie je bent en wat je werkelijk wilt. Meer geluk heeft een mens niet nodig...

Automatische piloot

Onbewust bezig zijn

Mindful of automatische piloot

Onbewust bezig zijn met:
Autorijden, koken, tandenpoetsen. Wij westerlingen doen álles werkelijk álles op de automatische piloot. Er ontstaat onrust en chaos in je hoofd. Je raakt uitgeput van je eigen aangeleerde manier van leven. Jon Kabat-Zinn zei ooit; 'Mensen zijn totaal de weg kwijt..'

Wie herkent zich niet in het gevoel alles tegelijk te doen? De Doe-modus.
Dat beperkt zich niet alleen tot onze dagelijkse handelingen, maar huist ook in ons hoofd.
Terwijl we ergens mee bezig zijn denken we vaak nog terug wat al voorbij is of wat nog komen gaat.
Bijvoorbeeld:
Wie rijdt er niet in de auto zonder met allerlei andere zaken bezig te zijn zoals met de kinderen op de achterbank, je telefoon, of aan dat vervelende gesprek wat zojuist plaats vond of nog moet komen.
Tijdens het koken kun je bijvoorbeeld ook compleet verzonken raken in gedachten die totaal niets met koken te maken hebben.
En juist je tandenpoetsen voordat je naar bed gaat is zo'n handeling waarbij gedachten die nog met die dag te maken hadden door je hoofd gieren.
Op de automatische piloot doordenderen dus.

Verandering in korte tijd

Mindfulness

Ik leer je in een relatief korte tijd je aangeleerde gedrag aan te passen naar een gedrag en mindset die wel goed voelt. Daarbij krijg je oefeningen om te ontspannen en te leren luisteren naar wat je lichaam je zo dringend te vertellen heeft. Daarnaast spiegel ik je hoe het in je hoofd verloopt en hoe je er niet in mee hoeft te gaan omdat het vaak aangeleerd gedrag is. De discrepantie tussen brein en hart liggen ver uiteen maar kunnen uiteindelijk weer samen resoneren..

Cursus aanbod

Het leven is niet wat er gebeurt als al je plannen zijn verwezenlijkt, of als je eindelijk dat ding bezit waar je zo hartgrondig naar verlangt. Het is wat NU gebeurt.
- Anand Dílvar -

Verandering begint hier bij jou

Meld je aan voor een cursus of workshop naar keuze