Mindfulness

Puur Mindfulness

Puur Mindfulness en natuurgeneeswijze.
Omdat je lichaam en geest samen in staat zijn zelf oude patronen, gewoonten, blokkades, afvalstoffen en negatieve gedachten te verwijderen zonder gebruik van farmaceutische middelen spreken we van natuurgeneeskunde. Tegenwoordig ook wel complementaire zorg genoemd.
De nadruk van behandeling ligt bij het lichaam, de ademhaling en uiteindelijk de geest.
Doordat de buitenwereld zoveel invloed heeft op ons welzijn en we vergeten hoe we bepaalde zaken beter niet toe kunnen laten of juist wel toe moeten laten of een bepaalde balans moeten vinden raakt onze geest en het lichaam de natuurlijke energie kwijt.
Door weer terug te komen bij dat natuurlijke gevoel en gehoor te geven aan dat verlangen zijn stappen nodig die in deze hectische wereld niet altijd vanzelfsprekend zijn.
Puur Mindfulness helpt daarbij.

 • Herkenbaar

  Wie herkent zich niet in het gevoel alles tegelijk te doen?
  Dat beperkt zich niet alleen tot onze dagelijkse handelingen, maar huist ook in ons hoofd.
  Terwijl we ergens mee bezig zijn denken we vaak nog terug wat al voorbij is of wat nog komen gaat.
  Bijvoorbeeld:
  Wie rijdt er niet in de auto zonder met allerlei andere zaken bezig te zijn zoals met de kinderen op de achterbank, je telefoon, of aan dat vervelende gesprek wat zojuist plaats vond of nog moet komen.
  Tijdens het koken kun je bijvoorbeeld ook compleet verzonken raken in gedachten die totaal niets met koken te maken hebben.
  En juist je tandenpoetsen voordat je naar bed gaat is zo'n handeling waarbij gedachten die nog met die dag te maken hadden door je hoofd gieren.

Onbewust bezig zijn met:
Autorijden, koken, tandenpoetsen. Wij westerlingen doen álles werkelijk álles op de automatische piloot. Er ontstaat onrust en chaos in je hoofd. Je raakt uitgeput van je eigen aangeleerde manier van leven. Jon Kabat-Zinn zei ooit; 'Mensen zijn totaal de weg kwijt..'

 • Mindfulness

  Door met mindfulness bezig te zijn kun je al je handelingen en gedachten reguleren, zodat we ons niet laten leiden door zaken die er totaal niet toe doen.
  Daarbij gaat er een wereld voor je open op het gebied van je eigen zijn. In onze huidige maatschappij meten we onszelf continu aan een ander, terwijl de ander in geen enkel opzicht iets met jou te maken heeft. Jijzelf bent je eigen zijn en wezen welke op geheel eigen unieke wijze al is.

Het leven is niet wat er gebeurt als al je plannen zijn verwezenlijkt, of als je eindelijk dat ding bezit waar je zo hartgrondig naar verlangt. Het is wat NU gebeurt.
- Anand Dílvar -

IMG 6105
Logo Puur Mindfulness