Michèle van Iersel - Bakker

Contact Michele van Iersel - Bakker

Mijn naam is Michèle van Iersel - Bakker. Complementair therapeut en musicus (hoboïste) en woon met mijn gezin in Veldhoven.
Ik geniet van het leven waarbij quality-time samen met het gezin op nummer 1 staat.
Het leven kan in een roes aan je voorbij trekken zonder dat je in de gaten hebt dat er weer 10 jaar voorbij zijn.
Ons motto: je hebt niet veel nodig om je geluk te vinden, je mag het zelf maken en vooral NU beleven.

Depressie

Zelf ben ik na de geboorte van onze oudste dochter in een depressie gekomen.
Zonder dat ik het doorhad en er dus geen grip op had. Mijn omgeving had niet door wat er van binnen allemaal mis ging.
Voor de buitenwereld waren wij een voorbeeldig gezin en ik werkte gewoon volledig door. Ook verschillende hulpverleners mochten niet baten. 
Uiteindelijk moest ik keuzes maken en een balans vinden in werk en gezin. Heel moeilijk vond ik dat en nam toch naast mijn baan alle mooie opdrachten aan die voorbij kwamen.
3 jaar lang ben ik op een automatische piloot doorgedenderd waardoor ik minder kon genieten van mijn lieve meisje. De depressie hield stand.

Mindfulness en Yoga

Uiteindelijk ben ik met Yoga in aanraking gekomen.
Vanaf toen is er bij mij iets wezenlijks veranderd vanbinnen.
Door de vloeiende bewegingen in de verschillende houdingen en de specifieke aandacht voor je ademhaling kom ik in een meditatieve staat van zijn. Dit heeft voor een keerpunt gezorgd.
Door veel met meditatie bezig te zijn kom ik in een ander bewustzijn niveau met nieuwe inzichten op allerlei vlakken.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de opleiding tot Mindfulness therapeut. Wat wilde ik dit graag met veel mensen delen.
Mensen de moed kunnen geven dat het allemaal kan en mogelijk is. Dat je toch kunt bereiken wat je wilt, maar vanuit een andere staat van zijn. Dat sommige keuzes ook oké zijn en dat je er daarom niet minder toe doet.
Als geen ander weet ik hoe het voelt om als een ping-pong balletje tussen: moeder zijn, vrouw zijn, collega zijn in verschillende takken van sport, dus continu schakelen, heen te springen en dan je rust te bewaren om ook alles zo goed mogelijk te willen doen. Simpelweg omdat dit ook de bewuste keuze is geweest in hoe ik het wil doen. Ik kan nu genieten van deze verschillende dimensies in mijn leven.
Ik weet nu met de afgelopen jaren die achter de rug zijn wat de valkuilen zijn en dat vooral in het NU leven het voornaamste is.
Dat alles heet Mindfulness!
Laat me je brengen naar deze natuurlijke staat van zijn binnen onze hectische wereld. Laten we samen bij je naar binnen gaan om te voelen wat daar is. Welke weg voor jou de meest natuurlijke is waardoor er rust en balans ontstaat en de energie weer kan stromen.
Daarbij maak ik gebruik van verschillende technieken binnen de mindfulness. Ondersteund door psychosociale kennis, de polyvagaaltheorie, meditatie, bewustwording van het lichaam o.a. ademhalingsoefeningen, bodyscans, zachte yogahoudingen, cognitieve gesprekstechnieken met oefeningen, voedingspatronen, muziek en natuurwandelingen.
Dit alles zonder veroordelingen maar met bewuste aandacht.

Liefs Michèle

Ik mag fouten maken en anderen mogen mijn kwetsbaarheid zien
- Marlou Kleve -

Verandering begint hier bij jou

Meld je aan voor een cursus of workshop naar keuze

Puur Mindfulness ervaren