Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten.

Sensaties in je lichaam opmerken is 1 ding. Daarbij je gevoelens en gedachten begrijpen, accepteren en aanvaarden is stap 2.
Met andere woorden wanneer je al langer een bepaalde sensatie ervaart die niet prettig aanvoelt mag je onderzoeken waar dat mee te maken heeft.
Dan heb ik het niet over klachten die een medische oorzaak hebben maar klachten die je lichaam heeft en jou vertellen dat er iets in jouw leven is wat wezenlijk anders mag en zelfs moet.
Pijn aan je rug, schouders, buik, borststreek, keel, hoofd, huidaandoeningen, hartkloppingen, slechte spijsvertering. Zoveel mensen lopen met chronische klachten waarbij zorgverleners hun uiterste best doen om deze voor jou te verhelpen. Met goede resultaten op de korte termijn…
We volgen allerlei therapieën, nemen massages en bezoeken de sauna. Allemaal heel erg goed natuurlijk, maar wat denk je dat er gebeurt wanneer je daarbij nog steeds niet echt naar jezelf, je Zijn luistert? Blijft dat heerlijke gevoel van die sauna of massage aanwezig wanneer je bij thuiskomst meteen in je patroon terugvalt?
Bij mij waren al deze heerlijke momenten een uitvlucht van iets veel groters binnen mijzelf. Een ongenoegen waar ik al heel lang mee worstelde. Een gevecht binnen mezelf wat al heel lang bestond, het niet luisteren naar mijn Zijn.
Dat gevecht ligt niet bij je partner, je familie, je werkgever, je vrienden of de rest van de wereld. Dit ligt alleen diep vanbinnen bij jou. Alleen jij kunt hierbij en alleen jij kunt hier iets mee doen, jij hebt de sleutel. Hoe de rest van de wereld om jou heen is of functioneert maakt niet uit. Zij zijn al op hun manier. Daar is niets aan te veranderen. Het is aan jou om bij jezelf naar binnen te keren en te voelen.
Wie spreekt daarbinnen? Is het je Zijn of je Ego? Beide hebben ze iets te zeggen natuurlijk zolang je maar weet welke van de 2 aan het woord is.
Als je dan naar deze stem luistert durf je het dan aan om de stappen te maken die nodig zijn om je innerlijke rust terug te krijgen zodat lichamelijke klachten naar de achtergrond verdwijnen?
Het kan heel spannend zijn om die werkelijke gevoelens te doorgronden en te accepteren.
Is dat echt wat ik nu voel? Maar als ik dit bespreekbaar maak wat dan?
Door het bespreekbaar maken valt er ten eerste een blok beton van je af waar je u tegen zegt. Dan komt de vraag welke stap je vervolgens mag zetten. Die eerste stap in de juiste richting die je het gevoel geeft dat je op veertjes loopt. En dat is waar het om gaat. Om jouw verlichting.
Het gaat niet om de rest van de wereld. Niet wat jij denkt wat er van je verwacht wordt of dat je ergens aan zou moeten voldoen. Dat bestaat namelijk niet. Het zijn je eigen opgelegde regels. Niemand heeft deze regels nodig.
Daar komt bij dat je ook moet loslaten. Loslaten wat eigenlijk heel veilig en vertrouwd is, maar misschien helemaal niet bij jou hoort.
Ik kan je zeggen het voelt waanzinnig wanneer je deze gevoelens herkent en kunt aanvaarden.
Ik wil je graag dit gevoel leren krijgen. Ik wil je heel graag meenemen in die zoektocht naar jouw Zijn.
Wat je nodig hebt en je leren om zelf de juiste stappen te zetten…

https://www.puur-mindfulness.nl/mindfulness-cursus/individuele-mindfulness/

 

Michele van Iersel