Mindfulness en depressie

depressie
Mindfulness en depressie
Elke dag is zwaar, er hangt een donkere wolk boven je hoofd. Het gaat maar niet weg en je sleept je door de dagen heen. Dat lukt met veel moeite.
Wat vaak opvalt is dat het voor de buitenwereld helemaal niet opvalt en men je niet begrijpt. Je hebt het toch goed? Een leuke baan, een mooi gezin, financieel zit je er goed bij.. Dát lieve mensen is de buitenwereld. Van binnen Spookt het met een hoofdletter S.
Je doet alles wel, maar omdat het zo moet en omdat het van je verwacht wordt. Eigenlijk wil je dit allemaal niet doen waardoor je ook alle leuke dingen uit de weg gaat omdat je er simpelweg de energie niet voor hebt.
Die leuke en fijne dingen in het leven die je energie geven, maar nooit meer doet heet sociaal en maatschappelijk teruggetrokken gedrag. Dit is 1 van de alarmsymptomen binnen de GGZ. Een alarmsymptoom die ik negeerde bij mezelf 10 jaar geleden.
Want het bovenstaande was precies mijn wereld, voor 3 jaar lang.
Of het nu een postnatale depressie, een depressie voortkomend uit een burn-out of een depressie vanuit persoonlijkheidsproblematiek is, de zin in het fijne en mooie leven is eruit. Alles is grijs en grauw.
Mindfulness en depressie:
Met mijn ervaring en inmiddels alle kennis en de methode die ik zelf heb gebruikt en door wil geven aan mensen die hier behoefte aan hebben, bied ik een hele mooie waardevolle Mindfulness cursus van 8 weken aan. Mindfulness Based Cognitive Therapy: MBCT
Een methode die je negatieve denkpatronen verandert naar positieve denkpatronen en je daardoor aanzet tot gedragsactivatie.
Met resultaat niet voor even maar voor de lange termijn.

Michele van Iersel