Echt luisteren

Echt luisteren

Echt luisteren

Het lijkt alsof het heel makkelijk is, goed en echt luisteren.
Maar hoe vaak merk je niet dat de persoon aan de andere kant van de lijn na 3 zinnen van jou al over zijn eigen verhaal begint? Of dat een baas, bij wie je eindelijk durft aan te kloppen en je wens uitspreekt, je niet uit kan laten praten omdat er ook daar niet echt geluisterd wordt.
Een mooi voorbeeld is ook een docent op school bij wie je je hart lucht over je kind waarop de docent al een conclusie klaar heeft liggen die ver van je gevoel af staat?
Het lijkt erop dat veel mensen in hun eigen wereld blijven hangen en maar moeilijk van hun eigen ideeën en ego af kunnen wijken.
Het gevoel dat ze zichzelf overeind moeten houden en niet onderuit willen gaan ten koste van jouw eigen wensen en verlangens op dat moment.
Kun je dan aangeven, hé hier klopt iets niet en ik blijf bij mijn eigen gevoel hierover of ga je toch mee met het verhaal van de ander?
Laat je je meesleuren in de waarheid van die ander?
Ga je voor jezelf ook wel eens na of je zelf echt kunt luisteren naar een ander?
Kun je je eigen ideeën en overtuigingen achterwege laten en volledig toehoren wat de ander te vertellen heeft? Ofwel is jouw Zijn sterker dan je ego?

Mooi om daar eerst eens bij jezelf te zijn hoe dat gaat.

Echt luisteren

Echt luisteren, ego loslaten

Bij Puur mindfulness leer je om ten eerste je ego te herkennen. Hoe werkt het ego nu eigenlijk en waarom wil het ego toch zo graag het hoogste woord hebben?

Mindfulness – Puur Mindfulness (puur-mindfulness.nl)

Michele van Iersel