Cursus Puur Zwanger - Puur Ouderschap

Cursus voor een mindful zwangerschap, ontspannen bevalling en een rustige start van het jonge ouderschap.

Puur Zwanger:
8 weekse cursus van week 20 t/m 28 van de zwangerschap.
Groepscursus voor max. 5 stellen of individuele cursus.
Locatie Valkenswaard of Veldhoven.

Puur Ouderschap:
Individuele sessies (met partner).

(Tijdens Corona reglement alleen individueel mogelijk)

Pregnant Woman Standing Near Green Plants QWe46loDtgjx 400

Puur Zwanger

Lieve aanstaande mama en partner,

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Een nieuw wondertje maakt nu al deel uit van jullie leven. Het lichaam van de moeder past zich al geheel op natuurlijke wijze aan aan de groei en geboorte van jullie kindje.
Soms wordt het hormonale proces wel eens onderschat van de zwangerschap. Daarbij kunnen er lichamelijke maar ook zeker mentale ongemakken ontstaan.
Ook voor de partner, die deze hormonale verandering niet doormaakt, is het bewust worden van het toekomstige ouderschap en de verantwoordelijkheden die dat met zich meedraagt een grote mentale verandering. Daarbij kan tijdens de zwangerschap en bevalling bij de partner ook een soort machteloosheid aanwezig zijn. Het gevoel aan de zijlijn te staan...
Tijdens deze cursus leer je d.m.v. mindfulness technieken volledig te ontspannen en zul je als partners dichter bij elkaar komen. Daardoor leer je op elkaar te vertrouwen.
Ook leer je tijdens deze cursus een dieper contact te maken met je ongeboren kindje, ook voor de partner.
Omdat mindfulness een vorm is van volledige acceptatie van het Nu leer je om lichamelijke ongemakken, hormonale schommelingen, de kracht van de bevalling en het jonge ouderschap milder te ervaren.
De volgende onderwerpen worden extra uitgelicht zoals:

. Intuïtie
. Grenzen stellen door mild te zijn voor jezelf
. Opgelegde regels van anderen en je eigen kompas
. Op je eigen pad blijven

Dit samen met ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen zul je een andere ervaring beleven van deze bijzondere tijd doordat je veel bewuster bent van het gehele proces.

Dat is wat de wereld zo hard nodig heeft. Vrouwelijke oerkracht.
- Kaouthar Darmoni -

jonge ouders

Puur Ouderschap

Lieve ouder(s),

Of je kindje nu net geboren is of al wat ouder is, je hebt behoefte aan hulp in het terugvinden van je zelf maar daarin je rol als ouder niet te hoeven verliezen.

Het leven dat je had voordat je kinderen kreeg was volledig anders. Nu draait het om je kind(eren) en jou als ouder. Balans vinden daarin is voor veel mensen best een klus.
Dat is helemaal niet vreemd en toch bekruipt je het gevoel dat je het als vanzelf maar goed moet doen. Dat je er altijd moet zijn, dat je geen steken mag laten vallen. Je hoort blij te zijn, ontspannen en gelukkig.
Soms gaat dat niet helemaal vanzelf en lijkt het bij jou helemaal niet zo makkelijk.
Net als voor mij na de geboorte van ons 1e kind.
Daarom neem ik je graag bij de hand hoe het anders kan en mag voelen.
Hoe de natuurlijke energie weer mag vloeien en hoe je je mindset kunt veranderen waardoor je milder kunt zijn naar het leven toe. Hierdoor ontstaat rust, vertrouwen, positiviteit en kracht om die prachtige rol als ouder op jouw natuurlijke manier in te vullen zonder je eigen Zijn daarin te verliezen.

Deze begeleiding is ook geschikt voor ouders met oudere kinderen die worstelen met balans tussen ontspannen opvoeden, hun eigen volwassen leven en de relatie als ouders en geliefden met elkaar.
Ouders kunnen elkaar volledig gaan verliezen in hun rol als verantwoordelijke ouder met alles wat daarbij komt kijken. Graag neem ik je mee in de uitdaging om elkaar weer terug te vinden zoals je elkaar vond destijds...

Logo Puur Mindfulness