Bijzonder jaar…

Elk oudjaar kijk ik even terug wat ik allemaal heb mee gemaakt. Wat het me heeft gebracht, waarvan ik afscheid wilde nemen en wat ik juist heel graag in mijn leven wilde toelaten.
Zo ook dit jaar kijk ik terug..

Ik kijk terug naar de mensen om mij heen.
Een jaar dat voor zoveel mensen onrust heeft veroorzaakt in hun leven. Onrust in de zin van onzekerheid, verdriet, verlies, blijvende ziekten, overmatig veel moeten werken, zorg voor anderen.
Ergernis naar anderen die het net even anders voelen, willen, doen of laten..
Ik leef mee met de mensen die deze onrust ervaren en voor de mensen die dicht bij me staan zeg ik ook altijd dat je het allemaal mag toelaten. Elk gevoel, elke gedachte mag er zijn. Het hoort op dit moment bij jou en er zal altijd een moment komen welke weer beter voelt.
Nooit is het in het leven zo dat alles zomaar zonder obstakels aan je voorbij trekt. Elke hobbel maakt je weer sterker voor het volgende wat komt. Dat maakt het leven ook zo ongelooflijk interessant…

Wanneer ik naar mijn eigen jaar terug kijk denk ik, wauw wat heeft mij dit ontzettend veel gebracht.
Ik kijk vooral niet naar mijn beperkingen die me dit jaar zijn opgelegd terwijl ze er zeker waren.
Mijn laatste concert speelde ik in februari, de opening van mijn praktijk was een week voor de harde maatregelen kwamen, nieuwe aanmeldingen moest ik teleurstellen en mijn wandelingen moesten beperkt worden naar uiteindelijk max 2 personen…

Heel even voelde ik me hard geraakt in mijn persoon. Éindelijk had ik weer iets moois opgebouwd waar ik zoveel positieve energie uithaalde. Het voelde als een straf, maar voor heel even.
Ik wist dat dit natuurlijk totaal niets met mij persoonlijk te maken had en heb het om kunnen zetten naar nieuwe ideëen, veel tijd met mijn gezin, te beginnen met een verdiepende opleiding en om veel lieve nieuwe mensen te leren kennen.

Dit jaar heeft voor mij een grote betekenis gehad voor mijn persoonlijke groei en het besef dat er altijd een beter moment aankomt. In welke staat je je ook bevindt. Wanneer je dat ziet en je dit moment volledig kunt accepteren als onderdeel van jouw leven op dit moment kun je voluit leven en zelfs genieten van het moment.
Dat is niets anders dan Mindfulness…

Tot slot hoop ik voor iedereen dat dit jaar je ook iets heeft gebracht waaruit je mag groeien. Wat dat dan ook mag zijn. Probeer niet de negativiteit te zien maar haal juist je kracht uit hetgene wat er uit voort gekomen is en zet het om naar het positieve.

Dag mooi 2020..

Ik wens je alle liefde van de wereld en kracht voor 2021

Liefs Michèle

IMG 7678